Handlekurv


Handlekurven er tom

0,-

12.03.2018

UKENS DRINKER: Black Russian og Mulata

 

Siden snøen fortsatt laver ned nå i Mars, trenger vi ha noen kaffe- og mørketids drinker.

 

Black Russian

Mange står med en kaffelikør og en vodka i barskapet. Av dette lager du en Black Russian!


Ingredienser:
4cl Vodka
2cl Kaffelikør
2 dråper sitronsaft

Vi trenger altså bare et kort glass, whiskey glass/rocks glass. Vodka og Kaffelikør(kahlua for eksempel) og bittelitt friskpresset sitronsaft.

Begynn med litt is i glasset, hell over vodka så kaffelikør, drypp deretter 2 sitrondråper over ☺
Rør godt om i glasset og drinken er ferdig!

Det er anbefalt fra Internasjonal bartenderforening et forhold mellom vodka og kaffelikør på 5:2, det kan bli i overkant selv for oss Vikinger. Du kan fint lage den med likt forhold 3:3 eller 2:2 også.

 

 

 

Mulata

Neste drink ut er Mulata!
Her kan man vri å vende på ingrediensene etter hva du har eller gidder å kjøpe inn

Vi bruker et cocktailglass på stedt og en shaker.

Mulata lages opprinnelig med lys rom, kakaolikør og friskpresset sitron

Ingredienser:
3cl Lys/Blank rom
1,5cl Kakaolikør
1,5cl friskpresset sitron

Ha alt oppi en shaker med is, shake alle ingridensene i shakeren. Sil over i cocktailglass.

Denne kan også lages med en liten vri, bytt ut lys rom med Akevitt og du får en sikkelig "fornorsket" drink! Neste vri kan være å ta en liten skje med Oboy eller kakaopulver oppi shakeren. Prøv det ut! ;)

 

Les mer...

Bestselgere

10.03.2018

TOPP 5 BESTSELGERE

Dette er produktene flest kjøper hos oss, og hva de brukes til!

 

 

 #1

Coco Cocktail strainer!
Dette er en sil utviklet spesielt til cocktail bruk! Med denne går det raskere enn med en vanlig te-sil, fordi den er stor nok til cocktails, men allikevel liten nok til at den er enkel i bruk. Passer store og vanlige mikseglass. 

 

 

 

 

#2

Cactus Anti-Hangover

Kaktus har vist seg å motvirke fyllesyke. Kaktusekstrakt reduserer kroppens utskillelse av toksiner i forbindelse med nedbrytingsprosessen av alkoholen i kroppen. Denne 40ml shotten tas før, under eller like etter festen, og motvirker dagen derpå tendenser. Den skal drikkes med litt vann. 

 

 

 

 

#3
Barskje med mudler

Barskje med mudler. I rustfritt stål som tåler oppvaskmaskin. Perfekt f.eks. når man lager Mojito!

 

 

#4

Monin Grenadine

Den absolutt mest brukte sirupen. Smak av røde bær med hint av vanilje. Kan brukes i smoothies og i en hel haug velkjente cocktails - eller de du finner på selv.

 

 

 

 

 

#5

Japanese Jigger

Dette er rett og slett en stilren jigger i skinnende utførelse. Målebegeret har høy kvalitet og finnish. Tåler oppvaskmaskin!

 


Les mer...

UKAS DRINKER: Mimosa og Bellini

26.02.2018

 

 

UKAS DRINKER: Mimosa og Bellini

 

Hva enn du skal arrangere er det alltid på plass med en liten velkomstdrink! Vi skal ta for oss 2 enkle cocktails som er perfekt hvis du inviterer til bursdag, bryllup eller fotballkveld ;)


Mimosa
En meget enkel klassiker! Du trenger musserende vin, cava eller prosecco. Saften av 2 stk appelsiner
Bruk gjerne de kuleste champangeglassene du har i skapet.

Press saften ut av appelsinen (unngå steiner!)

Fordel ca 3-4cl appelsinjuice i glasset.

Hell så i musserende vin til det gjenstår 1 cm fra toppen

Blir drinkene stående litt før gjestene kommer, rør rundt fra bunn av glasset med en barskje like før gjestene kommer så er den godt blandet.

Bilde hentet fra: http://www.cocktailflow.com/cocktail/mimosa

 

Bellini
En annen enkel klassiker, men denne krever bittelitt mer forarbeid. Bellini har sin opprinnelse fra Harrys Bar i Venezia!
(Undertegnede har faktisk vært der og smakt den originale Bellini - 24Euro for et bittelite glass!)

Den lages originalt med hvit fersken, men her i Norge får vi bruke vanlig fersken.

Man trenger ca en halv fersken pr cocktail, sukker, sitroner og musserende vin.

Til 4 stk Bellini:
3 ferdig renset fersken
2ss sukker
2cl ferskpresset sitron


Målebeger, Sitronpresse


Smak til etter surheten på fersken - er de veldig sure må man øke mengden sukker!
Begynn med å rense fersken, fjern skall og steiner. Kjør disse 3 tingene i en blender, har man ikke en blender kan man mose og blande det godt i en bolle

Fyll 1/3 av glasset med ferskenmassen

Fyll opp med musserende vin!

Vipps så har du en imponderende velkomstdrink!

Bilde hentet fra: https://theworldinaglass.com/tag/bellini/

Les mer...

UKAS DRINKER: Pornstar Martini og Side Car

09.02.2018

 

Denne uken står det to FETE drinker på menyen!



Pornstar Martini

Start med å ha pasjonsfruktkjøtt i shaker. Deretter fyller du resten av ingridiensene i shakeren og fyller så opp med is. Shake hardt, og dobbeltsil over et avkjølt coctailglass. Som garnityr bruker du en kvart pasjonsfrukt som flyter på toppen, eller stjernefrukt.

Ingredienser:
2 cl vanilje vodka
2 cl passoa
en dash vanilla gomme (f.eks. Monin Gomme)
2 cl sitronjuice
4 cl pasjonsfruktjuice

 Viktig! Server et shot glass med prosecco ved siden av. Gjesten velger om man skal helle shotten med prosecco i coctailen, eller drikkes ved siden av


(Bilde hentet fra punchdrink.com) 

 

SideCar

Denne drinken blir tradisjonelt laget med Cognac, appelsinlikør (Cointreau, Grand Marnier, Dry Curacao e.l.) og sitronjuice. Ingrediensene skal shakes hardt og dobbeltsiles over et avkjølt cocktail glass.

Garner med en strimmel sitronskall!


Ingredienser:

3cl cognac
2cl cointreau
2cl sitronjuice 

(Bildet er hentet fra epicurious.com)
Les mer...

UKAS DRINKER: Gin Fizz og Irish Coffee

29.01.2018

UKAS DRINKER: Gin Fizz og Irish Coffee

 

Gin Fizz

En veldig frisk drink og en liten vri hvis du er lei av gin & tonic ☺
Her trenger du en vanlig London Dry gin, kan være seg Gordons, Hammer, Beefeater etc etc.
Sukkerlake: her kan man koke opp like deler vann og hvitt sukker (f.eks. 1dl av hver!), rør under oppkok til det blir en klar tykkere væske, avkjøl og så er den klar. Den enklere varianten er å kjøpe Monin Gomme. Sitron.

Ingredienser:
4cl London Dry Gin
2cl Friskpresset Sitron Juice
2cl Sukkerlake
Toppes med Farris eller Club Soda

Hell alle ingridiensene I en shaker med is, rist godt.
Sil over i et drinkglass med is
Garner med en Sitronskive

 

 

 

 

Irish Coffe

Kanskje den drikken som konsumeres mest på kalde vinterdager rundt om kring i landet,
men passer perfekt etter solen har gått ned på varmesommerdager også

Vi bruker en irsk whiskey type, f.eks Tullamore Dew, Clontarf eller Jameson.
Skal man lage mange Irish Coffe, lønner det seg å lage en sukkerlake, like deler brunt sukker og vann kokes opp og røres til en jevn fin lake.
Lager man mindre antall går det helt fint å ta sukker rett i irish glasset og røre det inn i glovarm nytraktet kaffe.
Kremfløte, her tar man kremfløte over i en lukket boks, rist godt til fløten blir tykkere.

Ingredienser:
4cl Irsk Whiskey
2ts brunt sukker
Kaffe
Kremfløte

 

Begynn med 2ts brunt sukker, kaffen helles over først, rør godt så man løser opp alt sukkeret.
Deretter heller man 4cl Irsk Whiskey over, rør forsiktig en gang til.
Til slutt holder man en teskje like over innholdet i glasset og heller den tyknede kremfløten forsiktig over. Fløten legger seg da som et lokk over resten.
Irish nytes ved å drikke av glasset, altså igjennom fløtelokket.


PS! Candy stick og «Bokskrem»/ «Sprutkrem» ale Tine Kremtopp har ingenting i en irish å gjøre! ☺

 

Les mer...

Tips til vorspielet: Lynchburg Lemonade og Cosmopolitan

21.01.2018

TIPS TIL VORSPIELET:
Lynchburg Lemonade og Cosmopolitan


Vorspiel kan ende opp med å bli det samme hver gang. Mange tyr til en flaske smakstilsatt rom eller vodka og blander dette med sprite, energidrikk eller cola - så har man «kosedrikken» til vorspielet. Vi vil i disse blogginnleggene hjelpe deg å ta disse vorspieldrinkene opp et lite hakk! Kanskje har du mange av flaskene og brennvinstypene i barskapet fra før, vi vil hjelpe deg å få rullering på disse. Vi har samlet noen enkle cocktails som kan sparke i gang festen- og lage litt ekstra god stemning.


Lynchburg Lemonade

Denne lages med whiskey og sitruslikør. Akkurat i denne drinken er det helst Jack Daniel`s som gjelder. Til nød kan du bruke annen whiskey, fortrinnsvis Bourbon whiskey.
Sitruslikør kan være Triple Sec, Grand Marnier eller Cointreau eller tilsvarende. 
Vi trenger også lime, del limen i 6-7 båter. Vi bruker 3-4 båter pr drink.
 Utstyr: shaker, målebeger og skjenketut

Begynn med å fyll shakeren med isbiter, ha deretter oppi whiskey, sitruslikør og skvis 3 limebåter oppi. Shake godt 5-6 ganger og sil over i et drinkglass med isbiter.
Til slutt topper vi opp glasset med sitronbrus. Pynt gjerne med en limeskive på kanten av glasset

Ingredienser:
2cl Jack Daniel`s

2cl Cointreau

0,5cl friskpresset limesaft

Topp med Sprite


Cosmopolitan
Vi tar også med Cosmopolitan, den lever i beste velgående og er en enkel, men veldig god drink.
 Her trenger vi Vodka, Sitruslikør, lime og tranebærjuice.
 Dette er en litt «kortere» drink så den skal fortinsvis serveres i cocktailglass. Har du ikke dette i skapet hjemme kan man bruke litt mindre/lavere drinkglass - whiskey glass for eksempel
.
Utstyr: shaker, målebeger og skjenketut

Ingredienser:
2cl Vodka

2cl Cointreau

1cl limesaft

4cl Tranebærjuice




Hell alle ingrediensene i en shaker, shake godt 5-6 ganger og sil over i cocktailglass (uten is).

 

Enjoy! :)

Neste gang tar vi for oss Irish Coffe og Gin Fizz!

Les mer...

Takeover event på BAR

26.05.2017

Cocktailexpressen takeover på BAR


Kongens gate i Skien finner vi BAR. En tydelig aktør i Skiens uteliv siden januar 2009. Nå har eier Espen Wenås funnet fram målebeger og shaker. I hele år arrangerer han takeovers hvor bartendere fra noen av Norges beste barer og hoteller tar kontrollen bak bardisken for en kveld. 

– Utelivet her i byen fortjener mer enn travkvelder og pubkonserter. Misforstå meg rett, det må også være der, men de siste årene har det åpnet noen veldig bra restauranter og utesteder som tør å stikke av i en bestemt retning. Det vil vi også gjøre, da vil man til slutt få et veldig atraktivt bymiljø på kvelds- og nattestid, forteller han. – Målet med en takeover er å gi gjestene en opplevelse de kanskje ikke har opplevd før, noe som overgår forventningene samtidig som det åpner horisonten for nye cocktails.

De siste årene har BAR hatt mye fokus på øl, og ølsalget går så det skummer etter, men det har også gått på bekostning av utestedets drinkmeny. -Det har gitt meg dårlig samvittighet, så nå satser vi høyt på drinker og cocktails. Espen forteller videre at de ansatte allerede har vært gjennom flere kvelder med opplæring, og utvalget av kvalitetsbrennevin bak disken er imponerende.

Første takeover på BAR var fredag 24. mars, og bartendere denne kvelden var Steinar Jensen og Johan Bergstrøm i Cocktailekspressen. Til sammen har de over 40 års erfaring fra bartenderyrket, og blir av mange kalt for serveringsbransjens dreamteam. -Vi elsker det vi gjør, og vår takeover er ikke bare for gjestene men også til inspirasjon for de ansatte, forteller Johan. – Vi leverer et tøft totalkonsept som inneholder rocka klær, musikk og fantastisk gode drinker.

Apropos drinker, hvilke drinker er det som gjelder nå i 2017?

-Skal du bestille en riktig drink, anbefaler jeg en klassisk daquiri. Den er enkel å lage, men også den drinken som definerer en bartender. Det handler om å finne den perfekte balansen mellom rom, lime og sukker, forteller Steinar.

Hva er ut da?
– Mojitos og Strawberry Daquiri er veldig 2007, og definitivt ikke det du bestiller i år, ler Johan. Gå heller for en gammel klassiker.

 Bartender et kreativt yrke, hvor henter dere inspirasjon fra?

-Vi henter mye fra reiser vi gjør. Barer, musikk, mote, mennesker og ikke minst får vi mye inspirasjon av hverandre, forteller Steinar.

Dere har holdt på i mange år. Har dere morsomme historier dere kan dele?
-På begynnelsen av 2000-tallet da nordmenn begynte å få øynene opp for drinker, fikk jeg ofte spørsmål om å lage en Moskito. Husker også en gang at det var en gjest som bestilte en Thousand Island. Han ble lang i maska da han fikk et glass med dressing, ler Steinar.

Hvordan er egentlig nordmenns drikkekultur?
-Den er blitt mer sivilisert, men fortsatt veldig sesongbetont. Det er ingen hemmelighet at julebordssesongen er den verste tida på året. Da møter vi mange av de som var ”kongene” på byen for 25 år siden, og som fortsatt tror de er det.

Apropos oppførsel, har dere noen tips til hvordan skal jeg få oppmerksomheten deres som gjest?
– Sørg for å få øyekontakt og si hei. Det er vanlig folkeskikk. og gjelder også i baren en sen fredag kveld. Bestem deg på forhånd for hva du skal ha. Det er fryktelig irriterende med gjester som bryter seg fram til baren, for så å kreve bartenderens oppmerksomhet, når de ikke engang vet hva de skal bestille. Og så må du huske å tipse. Bartenderyrket er dårlig betalt, så tipsen er en viktig del av inntekten.

 

Les mer...

Ny webside lansert

01.04.2017

Wohoo!

Etter veldig mye jobb med varene, dobbelsjekke antall, kvalitet, embalasje så var endelig alt inne og vi kunne begynne å legge de synlig i den nye nettbutikken. Nye varer er fremdeles på vei inn, men nå må vi få igang den nye siden. Den forrige kunne man ikke betale med kort på engang!

Klarna checkout er koblet på, den fungerer pr dags dato kun på b2c, men vi lanserer b2b betaling med klarna også veldig snart.

Les mer...

Fresh start!

28.12.2016

Første steg

Etter mye om og men kom vi frem til en deal hvor jeg, Espen Wenås kjøpte Bar-Zone av Steinar Gundersen!

Nå skal denna butikken hjem til Skien! :)  

Bar-Zone har sin opprinnelse fra 2006 hvor Steinar, en bartender fra Risør startet en bar butikk for å levere barutstyr på sørlandet, senere ble dette en nettbutikk for hele landet.

Jeg kjøpte Bar-Zone i Desember 2016. Jeg har 8års erfaring fra bransjen, BAR (firma: BAR Skien AS) en trendy, liten og koselig bar i Skien startet Januar 2009. Etter 4år som hardarbeidende grunder og bartender begynte nyskjerrigheten for nettbutikk, tilfeldigheter gjorde til at det ble nettbutikker i en bransje langt bort fra uteliv. 

Jeg var med å starte combatcorner.no i 2013, vi så MMA-sporten som en megatrend å ville være med på den. Andre prioriteringen gjorde at vi i Februar 2017 solgte Combatcorner Norge AS til en superflink kar i Oslo. Myrevolution.no kjøpte vi i 2015, dette er en mellomstor nettbutikk med stort poteinsialet både nasjonalt og internasjonalt, jeg er fortsatt deleier i My Revolution AS.

Jeg har de siste årene hatt en drøm om å forlenge BAR konseptet og har hatt mye ideer rundt dette. I 2016 begynte jeg planleggingen av nettbutikk mot b2b og b2c markedet, uteliv er en bransje jeg har vært i lenge og kjenner på kroppen at dette vil jeg jobbe ennå mer med i fremtiden. Jeg gleder meg! 

 

Les mer...