Handlekurv


Handlekurven er tom

0,-

UKAS DRINKER: Mimosa og Bellini

 

 

UKAS DRINKER: Mimosa og Bellini

 

Hva enn du skal arrangere er det alltid på plass med en liten velkomstdrink! Vi skal ta for oss 2 enkle cocktails som er perfekt hvis du inviterer til bursdag, bryllup eller fotballkveld ;)


Mimosa
En meget enkel klassiker! Du trenger musserende vin, cava eller prosecco. Saften av 2 stk appelsiner
Bruk gjerne de kuleste champangeglassene du har i skapet.

Press saften ut av appelsinen (unngå steiner!)

Fordel ca 3-4cl appelsinjuice i glasset.

Hell så i musserende vin til det gjenstår 1 cm fra toppen

Blir drinkene stående litt før gjestene kommer, rør rundt fra bunn av glasset med en barskje like før gjestene kommer så er den godt blandet.

Bilde hentet fra: http://www.cocktailflow.com/cocktail/mimosa

 

Bellini
En annen enkel klassiker, men denne krever bittelitt mer forarbeid. Bellini har sin opprinnelse fra Harrys Bar i Venezia!
(Undertegnede har faktisk vært der og smakt den originale Bellini - 24Euro for et bittelite glass!)

Den lages originalt med hvit fersken, men her i Norge får vi bruke vanlig fersken.

Man trenger ca en halv fersken pr cocktail, sukker, sitroner og musserende vin.

Til 4 stk Bellini:
3 ferdig renset fersken
2ss sukker
2cl ferskpresset sitron


Målebeger, Sitronpresse


Smak til etter surheten på fersken - er de veldig sure må man øke mengden sukker!
Begynn med å rense fersken, fjern skall og steiner. Kjør disse 3 tingene i en blender, har man ikke en blender kan man mose og blande det godt i en bolle

Fyll 1/3 av glasset med ferskenmassen

Fyll opp med musserende vin!

Vipps så har du en imponderende velkomstdrink!

Bilde hentet fra: https://theworldinaglass.com/tag/bellini/

Tilbake